Films top 10

Al sinds de eerste videocamera's zijn ontwikkeld, zijn films al razend populair. De films hebben dan ook een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, waardoor deze nu voorzien zijn van allerlei technische hoogstandjes. Hedendaags worden er nog steeds vele films gemaakt, waardoor er nu toch al zeker duizenden films bestaan. Toch zijn er door de jaren heen een aantal films geproduceerd die een echte indruk hebben achtergelaten op de verschillende kijkers en zodoende nog steeds vaak worden uitgezonden en bekeken.

De beste films

Er bestaan een aantal films die iedereen kent en die ook door vele mensen als favoriete film bestempeld worden. Deze films beschikken vaak over een prachtige verhaallijn waar de mensen diep van onder de indruk raken. Een aantal voorbeelden van deze films zijn; The Shawshank Redemption, The Godfather, de Titanic en de Green Mile. Deze films kaarten een daadwerkelijk probleem in de maatschappij aan en zijn hierdoor waarschijnlijk zo populair. Naast de bovengenoemde realistische films, zijn er ook films die vooral bedoeld zijn om de fantasie van de mensen te prikkelen. De films van Walt Disney zijn hier een goed voorbeeld van, zoals de leeuwenkoning.

Lijsten met de beste films

Op het internet zijn meerdere websites te vinden die een lijst met de populairste films aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld op moviemeter.nl, imdb.com en film1.nl een lijst vinden met vele goede films. Het opmerkelijke is dat deze lijsten helemaal niet zoveel qua inhoud verschillen. Dit is vooral verrassend vanwege het feit dat imdb.com een website uit Amerika is, terwijl de andere 2 uit Nederland komen. Op een aantal films na beschikken de lijsten over dezelfde filmcollectie. De volgorde is in de meeste gevallen wel anders, maar hier zijn ook geen hele grote verschillen in aan te merken, vooral de top 10 bestaat voor een groot deel uit dezelfde films.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots