Games spelen is enorm populair onder de jeugd, maar ook steeds meer oudere mensen. Je kunt tijdens het spelen even alles vergeten en helemaal opgaan in een virtuele wereld. Even weg van alle beslommeringen en stress. Alleen jij en de poppetjes op het beeldscherm. Spellen makers zijn hier natuurlijk gretig op in gesprongen en brengen wekelijks enorme hoeveelheden nieuwe spellen uit. Door deze enorme hoeveelheid spellen zijn er ook vele genres ontstaan. Iedereen kan wel een spelsoort vinden dat hij of zij leuk vind. Het is zelfs zo dat het lastig is te kiezen. Vandaar ook dat een toplijst van games heel handig kan zijn. Je kunt zo betrekkelijk eenvoudig zien welke games populair zijn en jou keuze erop bepalen. De kans op een miskoop is daardoor een stuk minder groot.

Maar er zijn niet alleen games die je moet kopen. Als je online zoekt zul je zien dat er enorm veel spellen te vinden zijn die ook gratis te spelen zijn. Deze spellen zijn voor het grootste gedeelte gemaakt in flash, waardoor je ze zonder te downloaden kunt spelen. Ook hier zijn de genres heel gevarieerd. Van actie spellen en race games tot online gokkasten en pokeren. Ook puzzelgames zijn heel populair. Deze zijn lekker relaxed te spelen s'avonds op de bank.

En dan zijn er nog de game apps voor op de smartphone. Deze lijken heel erg kwa opzet op de flashgames. Echter, wil je de uitgebreide versies van de spellen spelen dan is er vaak een verplichting het spelletje via de app store te kopen. Ook hier vind je een enorme diversiteit van spellen. Met name puzzelgames zijn populair. Wie kent inmiddels niet wordfreud en Mahjong.

Het is en blijft moeilijk je keuze te maken tussen al die games. Start met onze top10. Wie weet vind je daar al je ideale game tussen. De actuele game top10 is als volgt:

Hitlijst Games top 10

Plek Games
1 Fifa 13
2 Grid 2 (PS3)
3 Call of Duty - Black Ops 2
4 Far Cry
5 Donkey Kong Country Returns
6 Assassin's Creed 3
7 Grid 2 (X-box 360)
8 Battlefield 3
9 Skylanders - Giants
10  Just Dance 4
Thumbnail Screenshots by Thumbshots