Mega Charts hitlijsten binnenkort alleen nog op het internet te vinden

Het hitlijstenbedrijf Mega Charts bracht haar eigen hitlijsten op een gedrukte folder uit tot eind 2002, in oplages van 35 000 exemplaren. Zij zijn vooral bekend voor de Top-40 en de mega Top-50 hitlijst. Deze lijsten zullen binnenkort alleen nog op het internet te vinden zijn. De gedrukte lijsten waren verkrijgbaar sinds de jaren 60. In die tijd kwam het fenomeen van de hitlijsten overwaaien uit de Verenigde Staten. Maar de tijd dat mensen nog naar de muziekwinkel liepen voor hitlijstjes is voorbij. Het kost Mega Charts namelijk 272 270 euro per jaar om deze gedrukte hitlijsten te publiceren.

Vind de top muziek hier

Dat het internet steeds belangrijker wordt, heeft ook Mega Charts gemerkt en daarom lanceerden ze Megacharts.nl. Het concept van Mega charts blijft hetzelfde, ze gaan alleen alles aanbieden op het internet. Via deze website wil Mega charts achtergrond informatie, hitlijsten en muziek – en artiestennieuws aanbieden.

Online je hitlijsten downloaden

Door te werken met advertenties en transacties zal de website Megacharts.nl op termijn rendabel worden. Aangezien Mega Charts al enkele jaren bestaat, beschikken zij over een groot archief vol hitlijsten. Wij willen via het nieuwe grote muziekportaal deze hitlijsten aanbieden tegen betaling. Als  je ook daadwerkelijk de muziek kunt afhalen die op de lijstjes staan, zou het helemaal top zijn en dit zal in de toekomst ook mogelijk zijn. Je vindt dus gemakkelijk en snel je favoriete muziek. Toch biedt de muziekindustrie enige weerstand. Aangezien Mega Charts zijn diensten via het internet gaan promoten zullen de aankopen in een platenhandelaar nog doen afnemen. Maar de Mega Charts denkt dat legale muziekdownloads op termijn onvermijdelijk zullen zijn. In de hitlijsten van Mega charts zullen alleen resultaten van legale downloads opgenomen worden.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots